Beste goedkope trampolines in 2022 kopen, review en aanbieding


Een trampoline kopen is een geweldige manier om het gezin actief te houden. Bovendien kunnen trampolines kinderen plezier, lichaamsbeweging en coördinatie bieden. Dankzij zijn populariteit is de trampolinemarkt concurrerender dan ooit, vooral wat de goedkope modellen betreft. Om u te helpen het juiste model te vinden, bieden wij u deze uitgebreide koopgids aan.
goedkope trampoline

Jump Hudora

De beste goedkope trampoline in 2022
Jump Hudora
De Hudora Jump is een zeer populaire trampoline voor kleine kinderen. Het is een buitenmodel dat perfecte afmetingen heeft en wordt geleverd met alle toebehoren voor eenvoudige montage en onmiddellijk gebruik.

Bekijk de dagprijs

De Hudora Jump Trampoline is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Dit model heeft aan de buitenkant de vorm van een veelhoek, maar heeft een cirkelvormig springvlak. Hij heeft een totale diameter van 140 cm, maar de springmat heeft een diameter van 106 cm. Het veiligheidsnet is 150 cm hoog om maximale veiligheid te garanderen. Dit net is bevestigd aan stabiele, licht gevoerde stalen stangen.

De vangnetvergrendelingen kunnen zowel van buiten als van binnen worden bediend. Ouders moeten er daarom altijd voor zorgen, in ieder geval in het begin, dat de ingang goed gesloten is. Hudora vermeldt een maximale belasting van 35 kg. Ten slotte moet worden opgemerkt dat er onder de springmat ook netten zijn, die voorkomen dat kinderen onder de trampoline kruipen.

Langxun kindertrampoline

De beste goedkope instap trampoline
Langxun kindertrampoline
Deze fel geel-zwarte trampoline wordt geleverd met een basketbalring. Hij kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, en onderscheidt zich door zijn hoge gewichtslimiet en de sterkte van de frames.

Bekijk de dagprijs

Langxun biedt u een uitstekende optie als u op zoek bent naar een goedkope trampoline die meer geschikt is voor kinderen en zowel in de tuin als binnenshuis kan worden gebruikt. Het belangrijkste voordeel van dit model is zijn solide ontwerp. Het frame hier is gemaakt van gegalvaniseerd staal met versterkte T-bussen. Deze configuratie is bedoeld om de hele trampoline te stabiliseren en te voorkomen dat hij gaat draaien.

De 150 cm lange springmat is naadloos voor maximale veiligheid van uw kinderen. Dit model heeft ook een robuust net van PE-garens met hoge dichtheid en een dichtgeweven UV-behandeling. Laten we de aanwezigheid van een basketbal hoepel niet vergeten. Dit wordt echt op prijs gesteld.

EUGAD e784

De beste goedkope trampoline op de markt
EUGAD e784
De EUGAD e784 trampoline is een goedkope trampoline voor minder dan 160 euro, speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. Hoewel het wordt aanbevolen voor kinderen, kunnen volwassenen er ook van genieten.

Bekijk de dagprijs

De EUGAD e784 is een goedkope ronde trampoline met een totale diameter van 244 cm, maar de springmat is 224 cm. Deze springmat is gemaakt van polypropyleen met een uitstekende elasticiteit en taaiheid. Voor het stuiteren is dit model uitgerust met krachtige trommelveren die een hoog draagvermogen tot 150 kg garanderen.

Wat veiligheid en duurzaamheid betreft, is de EUGAD e784 ook TÛV, GS en EN71-14 gecertificeerd. Dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. Voor de veiligheid van de springers heeft deze trampoline metalen kolommen die in zacht schuim zijn gewikkeld. Als extra bonus wordt dit model geleverd met een strak geweven veiligheidsnet.

Ultrasport Outdoor – Tuin Trampoline

De beste goedkope en veilige trampoline
Ultrasport Outdoor - Tuin Trampoline
De Ultrasport Outdoor tuintrampoline overtreft de meeste modellen op de markt. Het is geschikt voor sport- en vrijetijdsactiviteiten en biedt een hoog niveau van veiligheid.

Bekijk de dagprijs

Het is een sterke en stabiele tuintrampoline. Hij is uitgerust met een springmat, veiligheidsnet, gewatteerde stangen, afdekhoezen en veerbeschermers. Het is ook een fitnessapparaat, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Het helpt de motoriek en de fysieke vaardigheden te ontwikkelen, maar het helpt ook het evenwicht te verbeteren. De maximale geschikte belasting is 100 kg.

Het net van de Ultrasport Outdoor Trampoline bedekt het springoppervlak volledig. De springmat is gemaakt van polypropyleen met UV-bescherming. Het degradeert niet na verloop van tijd. De structuur is ook zeer stabiel, dus je kunt er veilig plezier aan beleven of oefenen.

Hoe kiest u een goedkope trampoline?

goedkope trampoline kiezen
Een goedkope trampoline kopen is geen gemakkelijke opgave. Naast de budgetlimiet moet u rekening houden met een aantal belangrijke criteria zoals vorm, grootte, veiligheidsvoorzieningen. Laten we al deze zaken eens in detail bekijken.

Criterium 1: Omvang

Het is belangrijk om een trampoline te kopen op basis van de specifieke leeftijd van de gebruiker(s), omdat de bruikbaarheid en de algemene prestaties van de trampoline afhangen van het gewicht van de springers. Het heeft geen zin om een ronde trampoline met een diameter van 4 meter te kopen voor een vijfjarige. Een kleiner model zal geschikt zijn.

Terwijl de gemiddelde diameter van ronde trampolines vroeger 3 meter was, geven de meeste mensen over het algemeen de voorkeur aan grotere modellen met een diameter van 4 tot 4,5 meter. Vergeet niet dat het soms de plaats van het vangnet is die de hoeveelheid beschikbare springruimte bepaalt.

Criteria 2: Met of zonder veren?

De meeste mensen weten niet dat er trampolines bestaan zonder springveren. Omdat veren verantwoordelijk zijn voor het stuiteren, hebben nieuwe technologieën veren overbodig gemaakt. Natuurlijk zijn er niet veel veerloze modellen, maar de modellen die er zijn, behoren tot de beste wat kwaliteit betreft.

Bij sommige trampolinemodellen worden de veren vervangen door bijvoorbeeld elastische touwen, stangen van koolstofvezel of elastische lamellen. Als veiligheid uw eerste zorg is, zijn trampolines zonder veren de beste keuze. Er zijn er echter niet veel van op de markt en ze zijn erg duur.

Criterium 3: Veiligheid

De veiligheid van een goedkope trampoline hangt af van verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om de gewichtslimiet te controleren. Dit is het maximale gewicht dat een trampoline kan dragen. Zo kunt u het gemiddelde aantal mensen bepalen dat er tegelijk op kan springen, op basis van het gewicht van elke persoon. Het klinkt misschien absurd, maar er zijn goedkope trampolines die geen veiligheidsnet hebben. Toch is dit een essentieel kenmerk, vooral als kinderen de trampoline regelmatig gebruiken.

Criteria 4: Binnen of buiten?

Als u van plan bent de trampoline in gesloten ruimtes te gebruiken, kies dan het model met wijsheid. De hoogte van het plafond moet minstens enkele meters hoger zijn dan de werkelijke hoogte van een trampoline, omdat de springer door de sprong enkele meters in de lucht wordt geslingerd.

Als u op zoek bent naar een mini indoor trampoline of een trampoline voor kleine kinderen, zit u goed, want de springhoogte zal geen probleem zijn. Trampolines voor buiten zijn de meest voorkomende modellen, en de meeste daarvan kunnen niet binnenshuis worden geïnstalleerd, dus dat zou ook geen goed idee zijn, aangezien er overal metalen onderdelen zijn.

Criterium 5: Inbegrepen accessoires

Sommige trampolines worden geleverd met ladders, basketbal hoepels en andere accessoires. Sommige niet. Als u trampolineprijzen vergelijkt, moet u vóór de aankoop nagaan wat u naast de trampoline zelf krijgt. Bij sommige trampolines moet u ook de ladder apart kopen. Een paar minuten extra onderzoek zal ervoor zorgen dat u niet gefrustreerd raakt bij het opzetten van uw trampoline.

Hoe gebruik je een goedkope trampoline veilig?

veilige goedkope trampoline
Het valt niet te ontkennen dat trampolines veiligheidsrisico’s inhouden, zoals een bekleding die niet duurzaam genoeg is, gevaar voor beknelling van het hoofd en veren die niet tegen een stootje kunnen, maar deze risico’s kunnen vaak worden vermeden door een verstandig gebruik. Het komt erop neer dat u niet alleen op de trampoline moet vertrouwen om al het veiligheidswerk voor u te doen. Je moet ook actie ondernemen.

 • Houd toezicht op kinderen terwijl ze de trampoline gebruiken. Vooral jonge kinderen (jonger dan zes jaar) mogen niet zonder toezicht van een volwassene op een trampoline.
 • Een veiligheidsnet kan valpartijen helpen voorkomen, maar het is geen vervanging voor een goede veiligheidsbekleding en een stevig frame, en evenmin voor een verstandig gebruik van de trampoline.
 • Zeg tegen de kinderen dat ze niet expres tegen het net mogen stuiteren.
 • Eén kind per keer op de trampoline. De kans op ongelukken is groter als er meer dan één kind op de trampoline zit.
 • Grote trampolines worden niet aanbevolen voor kinderen jonger dan zes jaar.
 • Duidelijke veiligheidsregels, zoals “één voor één”, “alleen op blote voeten” en “niet gebruiken als het nat is” zijn goede regels om vanaf het begin vast te stellen.
 • Spring alleen in het midden van de trampoline en spring niet van de trampoline af als je klaar bent. Kom langzaam naar beneden.
 • Om de sprong te controleren, moet u uw kind leren zijn ogen op de trampoline te richten.
 • Als u een oudere trampoline hebt, kunt u overwegen hem uit te rusten met een framevullingssysteem dat aan de huidige normen voldoet. Of vervang de oude trampoline helemaal.

Zijn trampolines echt zo gevaarlijk?

Trampolines zijn een van de belangrijkste oorzaken van in het ziekenhuis behandeld letsel bij speeltoestellen, na de klimrek. Kinderen tussen vijf en negen jaar raken het vaakst gewond, hoewel er ook een alarmerend aantal verwondingen bij kinderen onder de vijf jaar voorkomt. Er heerst een algemene opvatting dat trampolines altijd al inherent riskant zijn geweest en dat ook altijd zullen blijven; dat kinderen zich wel eens bezeren en dat dat dan maar zo is.

We zijn het niet eens. Er is geen reden om onveilige producten te accepteren, vooral niet wanneer er normen zijn om te definiëren wat veilige apparatuur moet zijn en wanneer er producten zijn die aan die normen voldoen.

De verschillende soorten goedkope trampolines

Er zijn verschillende soorten goedkope trampolines die van elkaar verschillen in vorm. Elke trampolinevorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dit is wat wij hierna zullen bespreken.

Goedkope ronde trampoline

Goedkope ronde trampoline
Wanneer we het over trampolines hebben, hebben de meesten van ons een ronde vorm in gedachten. Dat is heel normaal, want het is het populairste en wijdst verspreide trampolinetype op de markt. Als vuistregel geldt dat de kleinste ronde trampoline voor buitengebruik een diameter van 1,80 meter heeft, met voldoende ruimte voor twee jonge kinderen of een volwassene om te stuiteren. De grootste ronde trampolines kunnen een diameter van meer dan 4,80 meter hebben, wat ideaal is voor een groter aantal springers.

Voordelen: Goedkope ronde trampolines zijn niet alleen de meest voorkomende en populaire vorm, maar ook verkrijgbaar in verschillende designs. Er is meestal een vangnet en door de ronde vorm wordt het gewicht gelijkmatig over alle veren verdeeld, zodat de ene kant niet sneller verslijt dan de andere.

Nadelen: De ronde vorm heeft de neiging springers naar het midden te dwingen. Dit kan leiden tot gevaarlijke botsingen. In het algemeen biedt een ronde vorm niet genoeg ruimte voor trucs.

Voor wie is het? De beste goedkope trampolines vindt u in de ronde categorie. Dus als je op een krap budget, dit is de beste keuze voor u.

Goedkope vierkante (of rechthoekige) trampoline

Goedkope vierkante (of rechthoekige) trampoline
Hoewel we over het algemeen meer vertrouwd zijn met ronde trampolines, waren de vroegste trampolines eigenlijk vierkant en rechthoekig van vorm. Dit is ook de vorm die gebruikt wordt bij wedstrijden en gymnastiek.

Voordelen: Door de vierkante of rechthoekige vorm kunnen de jumpers gemakkelijker op hun plaats blijven. Hier is elke sprong niet gelijkmatig verdeeld, waardoor de springers hun landingen beter kunnen controleren. De vierkante modellen kunnen zeer groot zijn zodat meerdere springers veilig kunnen springen.

Nadelen: Een ongelijke vorm betekent dat de ene kant sneller kan verslijten of uitrekken dan de andere. En over het algemeen is de trampoline moeilijker op te zetten, te verplaatsen en af te breken omdat het frame groter en zwaarder is.

Voor wie is het? Als u meer ruimte zoekt voor meerdere springers of om trucjes te oefenen, is een rechthoekige of vierkante trampoline een betere keuze.

Goedkope ovale trampoline

Goedkope ovale trampoline
Een ovaalvormige trampoline biedt de gelijkmatige krachtverdeling van een ronde trampoline, maar de grote ruimte van een rechthoek. Ovale trampolines zijn ideaal om lange sprongen of salto’s te oefenen, omdat er veel ruimte is. De meeste ovale trampolines zijn groter dan ronde trampolines, meestal 25 x 35 cm of 27 x 40 cm.

Voordelen: Ovale modellen worden beschouwd als de veiligste trampolines, omdat er geen scherpe randen en blootliggende spoelen zijn. Deze vorm van trampoline bevordert ook een gelijkmatige slijtage van de veren.

Nadelen: Goedkope ovale trampolines zijn vrij moeilijk te vinden, omdat deze vorm minder gebruikelijk is, maar wel zeer gewild.

Voor wie is het? Een goedkope ovale trampoline is ideaal voor wie op zoek is naar het beste compromis tussen een rond en een vierkant model. Deze zeldzaamheid wordt weerspiegeld in zijn prijs.

Goedkope veelhoekige trampoline

Goedkope veelhoekige trampoline
Polygonale trampolines zijn niet de meest populaire vorm van trampoline, maar ze kunnen om vele redenen een goede optie zijn. Het is een unieke vorm, aangezien de trampoline verschillende duidelijke zijden heeft, maar de vorm van de springmat zelf is meestal rond.

Voordelen: Deze vorm neemt minder plaats in dan vierkante of rechthoekige trampolines. Goedkope polygonale trampolines bieden ook meer stabiliteit en controle dan ronde trampolines. En in het algemeen kunnen polygonale modellen meer springers en meer gewicht aan dan welk ander type trampoline ook.

Nadelen: Net als ovale trampolines zijn polygonale modellen niet erg gangbaar, dus ze kunnen moeilijk te vinden zijn.

Voor wie is het? Als u een kleine tuin hebt, maar een trampoline wilt die bijna dezelfde kenmerken heeft als een ovale trampoline, is een veelhoekig model een goed alternatief.

Goedkope trampoline met springveren of goedkope trampoline zonder springveren

Goedkope trampoline met springveren

Dit zijn de traditionele trampolines, gemaakt van gegalvaniseerde stalen veren. Ze bieden een stevig frame en een groot springvlak voor kinderen en volwassenen. Trampolines met veren zijn er in verschillende stijlen en prijsklassen, afhankelijk van het aantal veren en hun lengte. Hoe langer de veren, hoe meer veerkracht je krijgt.

Deze trampolines met springveren worden als een minder veilige optie beschouwd dan trampolines zonder springveren, omdat het risico bestaat dat je op de springveren terechtkomt en jezelf verwondt. Om het risico op trampolines met springveren te beperken, hebben sommige fabrikanten een schuimrubberen bekleding boven de springveren aangebracht.

Goedkope trampoline zonder veren

Deze trampolines worden beschouwd als de veiligste optie, want als de springmat het begeeft, land je niet op die harde veren die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. Deze trampolines hebben dezelfde basis en hetzelfde frame, maar zonder harde randen en met een veiligheidsnet.

Trampolines zonder springveren hebben nog een ander voordeel ten opzichte van trampolines met springveren. Dat komt omdat ze geen extra kussen gebruiken om het veergedeelte te beschermen en omdat ze de trampoline meer stevigheid en veerkracht geven.

Conclusie

Hoewel de niet-geveerde modellen als veiliger worden beschouwd, kan de vrij hoge prijs voor veel mensen een afschrikmiddel zijn. Het is heel goed mogelijk om een goedkope trampoline te vinden met veilige veren en het is nog steeds mogelijk om de veiligheid te verhogen met een paar eenvoudige aanpassingen.

Waarom een goede goedkope trampoline kopen?

goedkope trampoline kopen
Trampolines moedigen aan tot spelen

In een wereld die wordt overspoeld door technologie, raken onze kinderen steeds meer verslaafd aan videospelletjes, sociale netwerken, smartphones, televisie en schermen in het algemeen. Als gevolg daarvan spelen steeds minder kinderen traditionele buitenspelen, fietsen, zwemmen of zelfs wandelen. Trampolines stimuleren het spel, waardoor buitenactiviteiten weer leuk worden. Het is een welkome afleiding en je hoeft je kinderen er niet toe te dwingen.

Trampolines stimuleren lichaamsbeweging

Zwaarlijvigheid bij kinderen neemt toe. De kwaliteit van het voedsel is in de loop van de tijd achteruitgegaan en cafetaria-lunches helpen de kinderen niet echt fit te blijven. Ook suikerhoudende dranken eisen hun tol. Hoewel we benadrukken dat goede voeding de meest pijnloze manier is om een juist BMI (body mass index) en lichaamsgewicht te behouden, is lichaamsbeweging ook nuttig. Dit geldt in het bijzonder voor trampolines, omdat ze een geweldige manier zijn voor uw kind om langere tijd te bewegen, terwijl ze ook nog leuk zijn. Ze zullen sporten zonder het te weten!

Trampolines verminderen rusteloosheid en verlichten stress

Rusteloosheid of het onvermogen om te ontspannen (stil te zijn of te slapen) treft mensen van alle leeftijden. Het kan worden veroorzaakt door een aantal dingen: te veel cafeïne, stress, fysieke pijn, enz. Voor hyperactieve kinderen helpt stuiteren om energie te heroriënteren en rusteloosheid te elimineren. Lichaamsbeweging verbetert na verloop van tijd ook de algehele slaapkwaliteit. Omdat springen een vorm van lichaamsbeweging is, kun je slapeloosheid verslaan door te trampolinespringen.

Het is een geweldige groepsactiviteit

Als je een trampoline hebt die groot genoeg is, kan erop springen een geweldige gezinsactiviteit zijn. U kunt uw kind vragen iemand uit te nodigen en samen te spelen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Er is ook een grote verscheidenheid aan spelletjes die u met uw kinderen kunt spelen. Het wordt een leuke activiteit die een echt geweldige sociale activiteit kan worden. Je kinderen zullen nieuwe vrienden maken en jij zult een coole ouder worden.

Trampolinespringen is veilig voor uw gewrichten

Springen op een trampoline is vergelijkbaar met een activiteit met veel impact, zoals joggen. Maar in tegenstelling tot joggen is het springen op een zachte trampoline van hoge kwaliteit een weinig belastende oefening die veilig is voor de gewrichten. In feite kan bouncen gewrichts- en zachte weefselblessures genezen en rug-, nek- en kniepijn verlichten. In tegenstelling tot joggen is het de mat die het grootste deel van de impact absorbeert bij het terugspringen (tot 80%), waardoor gewrichtsproblemen verder worden verminderd.

De verschillende merken van goedkope trampolines

Naar onze mening, zijn de beste goedkope trampoline merken in 2022 :

Ultrasport

Ultrasport is een merk dat gespecialiseerd is in de verkoop van uitrusting voor sport- en buitenactiviteiten. Ultrasport biedt een breed scala aan producten waarmee u uw sport- en vrijetijdsactiviteiten in de beste omstandigheden kunt uitvoeren. Ultrasport producten zijn gecertificeerd door verschillende testcentra en voldoen aan de Europese regelgeving. Het merk biedt verschillende soorten trampolines in verschillende prijsklassen.

Hudora

Hudora is een Duitse onderneming die in 1919 werd opgericht en vandaag gespecialiseerd is in sportuitrusting van allerlei aard. De catalogus van het merk bevat zowel wedstrijd- als vrijetijdstrampolines voor kinderen en volwassenen. Hudora trampolines zijn vervaardigd volgens een zeer hoge standaard.

Maxi Eco

Op de markt van sport- en vrijetijdsuitrusting is Maxi Eco een merk dat een van de beste waar voor zijn geld biedt op de markt. De productie is vooral gericht op het middensegment en heeft weinig te benijden van andere merken. Maxi Eco wordt aanbevolen voor wie slim wil kopen.

Kangui

Kangui is een Frans trampolinemerk, dat vooral bekend is van de Jumpi-serie, die in verschillende maten verkrijgbaar is. Het is al jaren het nummer één Franse merk op de markt. Als je op zoek bent naar een goede deal, moet je een Kangui trampoline overwegen.

Alice’s Garden

Alice’s Garde is nogal beroemd om zijn barbecues en tuinmeubelen. De producten van het merk zijn hoofdzakelijk gericht op het basis- en middensegment. De catalogus bevat trampolines van instapniveau, maar van hoge kwaliteit. Hoewel er maar een paar modellen beschikbaar zijn, blijven de trampolines van Alice’s Garden niet onopgemerkt.

Hoeveel kost een goedkope trampoline?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 50 tot € 100
 • Middenklasse: € 100 tot € 180
 • Top of the range: + Meer dan €180

Tips

Plaats uw trampoline niet zomaar ergens

Je kunt een trampoline niet overal in een tuin neerzetten waar je maar wilt. Er zijn bepaalde eisen om de veiligheid te optimaliseren en te voorkomen dat uw trampoline beweegt en omvalt. Ten eerste, zorg ervoor dat de grond perfect vlak is. De grond waar u de trampoline wilt plaatsen, mag niet zacht zijn, maar moet volledig hard zijn, zodat de poten van het frame stevig aan de grond vastzitten. Tenslotte moet de gehele omgeving vrij zijn van gevaren, zowel onder, boven als aan de zijkanten. Bovendien is het beter om gras of aarde te hebben voor een veiliger landing, voor het geval dat!

Bescherm uw trampoline

Als uw trampoline langere tijd niet wordt gebruikt, kunt u hem het beste op een veilige en droge plaats opbergen. Bescherm en beveilig uw trampoline wanneer er in uw regio extreme weersomstandigheden zijn, zoals harde wind en bliksem. Verplaats uw trampoline in deze periode naar een veilige plaats en zorg ervoor dat alle toebehoren zijn verwijderd. Om uw trampoline te beschermen tegen vreemde voorwerpen wanneer u hem buiten laat staan en om hem schoon te houden, gebruikt u een beschermhoes.

Inspecteer uw trampoline voor elk gebruik

Om het risico op ongevallen tot een minimum te beperken, moet u uw trampoline vóór elk gebruik grondig inspecteren. Items om naar te kijken zijn onder andere:

 • Veiligheidsvulling: Controleer of deze nog aanwezig is, niet defect is of zich niet in de verkeerde positie bevindt.
 • Het vangnet: kijk uit naar gaatjes of scheuren.
 • Het frame: kijk uit naar buiging, oneffenheden of instabiliteit.

Sleep de trampoline niet wanneer u hem verplaatst

Als u een trampoline wilt verplaatsen, bijvoorbeeld om hem tegen de regen te beschermen, raden wij aan de trampoline op te tillen of wielen te gebruiken. Sleep de trampoline niet, want dat kan leiden tot verbuiging en vervorming van de voeten en gewrichten.

Juiste plaatsing van een trampoline

Als u er zeker van bent dat u echt plaats hebt voor een trampoline in uw tuin, moet u de trampoline op een vlakke ondergrond plaatsen en het gebied rond de trampoline bedekken met een zacht, schokabsorberend materiaal zoals gras, dennenschors, houtsnippers of zand. Vermijd stoeptegels of beton, want er is te veel kans op letsel door vallen op een harde ondergrond.

FAQ

Hoe onderhoud ik een goedkope trampoline?
De sleutel tot een langere levensduur van uw goedkope trampoline is routine-onderhoud. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of roest op de veren of de basis, en op scheuren in de springmat en het net. Als u uw trampoline ’s winters laat staan, dek de mat dan af met een dekzeil en verwijder regelmatig overtollige sneeuw en ijs.

Wat is de gemiddelde levensduur van een trampoline?
Een goedkope trampoline die regelmatig genoeg wordt gebruikt en het hele jaar buiten staat, gaat tussen 5 en 8 jaar mee. Maar u kunt de levensduur van een trampoline verlengen door de mat en de veren te vervangen en goed voor de trampoline te zorgen. De levensduur van uw goedkope trampoline hangt af van hoe vaak u hem gebruikt en onderhoudt.

Wat voor verwondingen kan een trampoline veroorzaken?
Opgemerkt moet worden dat er niet zoiets bestaat als een nulrisico bij een trampoline. Het meest voorkomende ongeval op een trampoline is een botsing tussen springers. Als een veer niet is afgedekt, kan dat meer of minder ernstige krassen en sneden veroorzaken. De kracht van de val op de grond als gevolg van een gebroken mat of veer kan ernstige verwondingen en breuken veroorzaken.

Wanneer is de beste tijd om een goedkope trampoline te kopen?
Als u op zoek bent naar een lage prijs voor een trampoline, moet u overwegen de jouwe in de late zomer en vroege herfst te kopen. Dit is het moment waarop online verkopers hun voorraden willen opruimen om plaats te maken voor seizoensartikelen. En ze bieden meestal uitverkoop.

Recent Posts

link to Berg Elite

Berg Elite

BERG Trampoline Elite Inground Rond met Net Deluxe XL BERG Trampoline Elite rond met net Deluxe XL BERG Trampoline Elite Vlakgrond grijs BERG Trampoline Elite groen of grijs met deluxe net BERG...

link to BERG Champion

BERG Champion

BERG Trampoline Champion met Net Deluxe BERG Trampoline Grand Champion ovaal groen, grijs of zwart met net BERG Trampoline Ultim Champion rechthoekig 220 x 330 cm zwart incl. net Deluxe BERG...